Diyar in Apeldoorn
Diyar
Asselsestraat 16
7311EL Apeldoorn
Telefoon: 055-5217309


Klanten geven dit restaurant een score van: 63% uit 100 na 0 beoordelingen.*
Zij betaalden gemiddeld: € 25 per persoon alles inclusief.*

Prijs menu vanaf: € 22.75

Bij Diyar kunt u Turks eten. Diyar is gevestigd aan de Asselsestraat te Apeldoorn. U kunt gezellig in dit restaurant eten. U kunt hier ook Turks eten afhalen. Daarnaast kunt u hier terecht voor catering. Vegetariers kunnen hier ook iets op de menukaart vinden. Dit restaurant biedt plaats aan 100 gasten. Uw gastheer/vrouw nuri maakt het u graag naar de zin. Parkeermogelijkheden: omgeving.

Meer informatie over Diyar:

De Turkse Keuken
De Turkse keuken wordt, na de Franse en de Chinese, beschouwd als een van de voornaamste en meest veelzijdige keukens ter wereld. De rijke geschiedenis van deze keuken gaat terug tot de dagen van het Ottomaanse imperium (1299-1923). De verfijning en perfectie van de hedendaagse gerechten, maar ook de volgorde en combinatie ervan, is eraan te danken.
Er wordt vaak gedacht dat Turks eten lijkt op Grieks eten. Maar je kunt eerder het omgekeerde stellen. Veel 'typisch' Griekse specialiteiten hebben eigenlijk een Turkse oorsprong. De Turkse keuken was tijdens de Ottomaanse heerschappij zo geavanceerd dat er maar zeer weinig buitenlandse invloeden in voorkwamen.
De schoonheid van de Turkse keuken zit hem in de eenvoud van de basistechnieken, de indrukwekkende variëteit en de eerlijkheid van het eindproduct. Gerechten zijn niet bedolven onder zware sauzen of gemaskeerd door een overdreven gebruik van kruiden en specerijen. De hoofdingrediënten staan altijd op de voorgrond.
Een uitgelezen balans tussen de diverse hoofdingrediënten vormt de sleutel tot een geslaagd Turks gerecht. Er worden uitsluitend verse ingrediënten van topkwaliteit gebruikt. De meest voorkomende, maar dus spaarzaam toegepaste, kruiden zijn sumak (gemalen gedroogde bessen met een fris zure smaak dat in plaats van citroensap wordt gebruikt), piment, kaneel en paprikapoeder. Soms wordt een gerecht alleen besprenkeld met wat gesmolten boter met cayennepeper. Als saus wordt vaak een schaaltje romige yoghurt met knoflook erbij gegeven.
Kortom, het moge duidelijk zijn: in de Ottomaanse keuken wordt zeker niet gegeten “wat de pot schaft'.


Openingstijden:

Maandag:
Dinsdag:16.00 - 22.00
Woensdag:16.00 - 22.00
Donderdag:16.00 - 22.00
Vrijdag:16.00 - 22.00
Zaterdag:16.00 - 22.00
Zondag:16.00 - 22.00


* berekend uit beoordelingen op MeerMensen.NL