Kilise in Valkenburg


Kilise
Plenkertstraat 45
6301GL Valkenburg
Telefoon: 043 6014141


Klanten geven dit restaurant een score van: 63% uit 100 na 0 beoordelingen.*
Zij betaalden gemiddeld: € 0 per persoon alles inclusief.*


Bij Kilise kunt u Mediterraan, Turks eten. Kilise is gevestigd aan de Plenkertstraat te Valkenburg. U kunt gezellig in dit restaurant eten. Daarnaast kunt u hier terecht voor catering.

Meer informatie over Kilise:

Mediterraans Specialiteiten Restaurant

Kilise
heet u van harte welkom!

kerk

Exclusief genieten van Mediterraanse Specialiteiten in een monumentaal kerkgebouw uit 1891 in het hart van Valkenburg aan de Geul.
History

Het turkse woord Kilise staat voor kerk.
Deze voormalige kerk werd gebouwd in 1891 en behoorde tot de Nederlandse Hervormde Gemeente.

Door de steeds groter wordende stroom toeristen, die hun vakantie in Valkenburg kwamen doorbrengen, werd het "Kerkske" te klein en wist de Hervormde Gemeente beslag te leggen op een grotere kerk aan de Oosterweg. Zodoende kwam dit gebouw 1967 buiten gebruik en viel ten prooi aan baldadigheid en verval.

Na aankoop werd de kerk als het ware gehalveerd, door er een vloer in te leggen. Het gebouw werd zo voor de sloop bespaard. Muren en plafond werden van het oude stukwerk ontdaan, zodat de mooie veldbrandstenen en de balken van het dak goed tot hun recht kwamen.
Alle stenen zijn een voor een met zoutzuur bewerkt en later opnieuw gevoegd.
kerk02
Een provinciale werkgroep onder toezicht van Monumentenzorg heeft de kerk voorgedragen voor een plaatsing op de monumentenlijst ter bescherming van het bestaande waardevolle stadsgezicht.

De architectuur wordt momenteel toegeschreven aan de bekende Roermondse Bouwmeester Cuypers, tevens bouwheer van de vele bekende Nederlandse monumenten, zoals het Paleis op de Dam en het Centraal Station te Amsterdam.


Openingstijden:

Maandag:
Dinsdag:
Woensdag:
Donderdag:
Vrijdag:
Zaterdag:
Zondag:


* berekend uit beoordelingen op MeerMensen.NL